Застосування "срібної води"

суббота, 10 марта 2012 г.





Застосування в медицині колоїдного срібла (срібною води)
Захворювання ЛОР органів:
- Грипі;
- ГРВІ (ринітах, фарингітах інфекційної природи);
- Стані після тонзилектомії;
- Ангіні.

Будь-які запальні захворювання порожнини рота:
- Парадонтоз;
- Гінгівітах;
- Стоматитах.
..

Бронхолегеневі захворювання:
- Бронхітах (гострих і хронічних), особливо супроводжуються виділенням гнійної мокроти;
- Пневмонії;
- Бронхоектатичної хвороби;
- Муковісцедозе.

Захворювання шлунково-кишкового тракту:
- Хронічному гастриті;
- Виразкової хвороби шлунка та 12тіперстной кишки;
- Хронічному коліті;
- Безкам'яного холециститі.

Зовнішнє застосування срібла (срібною води):
- Гнійних ранах;
- Гнійничкових захворюваннях шкіри;
- Опіках;
- Дерматозах;
- Екземі;
- Вульвагінітах;
- Геморої.

Застосування в педіатрії срібла (срібною води)

Зовнішнє застосування срібла (срібною води):
- Дезінфекція води для купання дітей;
- Дерматози;
- Дитяча екзема;
- Опіки.

Побутове застосування срібла (срібною води)
- Консервування напоїв, соків, компотів.
- Знезараження питної води в епідеміологічно несприятливих районах.
- Замочування насіння перед посадкою (на 23 години).
- Полив кімнатних рослин (для знезараження землі від мікроорганізмів, цвілі, грибків). Рекомендується поливати протягом одного тижня з 23 тижневою перервою.
- Тривале (до 23 тижнів) збереження зрізаних садових квітів.
- Дезінфекція посуду, овочів, фруктів.
- Дезінфекція натільної і постільної білизни (шляхом замочування на 23 години), раковин, ванн, санвузлів.

Срібло - мікроелемент, необхідний для нормальної діяльності залоз внутрішньої секреції, мозку, печінки та кісткової тканини. У малих дозах воно надає омолоджуючу дію на кров і благотворно впливає на протікання фізіологічних процесів в організмі. При цьому наголошується стимуляція кровотворних органів, збільшується число лімфоцитів і моноцитів, еритроцитів і відсоток гемоглобіну, а також сповільнюється ШОЕ.

При тривалому (роки) прийомі срібла або при роботі з парами срібла (у ювелірів) може розвинутися так звана Аргіра - відкладення сульфіду срібла на стінках капілярів, кістковому мозку і селезінці. При цьому єдиним клінічним проявом Аргіра є несхильність інфекційних захворювань навіть у вогнищі інфекції.
Встановлено, що розчини срібла є найефективнішим засобом при безпосередньому зіткненні з поверхнями, гною та запаленими внаслідок бактеріального зараження. Результати застосування срібної води свідчать про ефективність її дії при шлунково-кишкових захворюваннях, холециститах, інфекційних гепатитах, холангітах, панкреатитах, дуоденітах, будь-яких кишкових інфекціях без побоювання погубити власну корисну мікрофлору і викликати дисбактеріоз. З успіхом лікується виразкова хвороба шлунка і 12 п.к., так як знищуються бактерії хелікобактер пілорі і кампілобактер пілорі, що підтримують виразковий процес.
При гострому та підгострому артриті на тлі дистрофічного остеоартрозу іонофорез срібла позитивно впливає на запалення і больовий синдром.
При внутрішньотканинного іонофорез срібла купірується запальний процес у хворих на хронічний остеомієліт.
Іони срібла знайшли застосування при лікуванні хронічного вазоматорно-алергічного риніту та синуситу, при цьому захворюванні необхідно робити промивання порожнини носа срібною водою.
Успішно застосовується срібло в дерматології і венерології. Вона використовується як зовнішній засіб при лікуванні дерматозів вірусного, дріжджового, стрепто-стафілококового і трофічного походження.
Лікування термічних опіків пов'язками, змоченими срібною водою на думку зарубіжних вчених не має собі рівних по ефективності. Важливою властивістю цього методу є його абсолютна безболісність, що надзвичайно важливо при лікуванні хворих з тяжкими опіками.
Застосування срібної води при терапії гострих і хронічних пневмоній, бронхітів (використання через інгаляції, зокрема за допомогою ультразвукових інгаляторів), призводить до одужання навіть у важких випадках і в короткі терміни, коли не справляються комбінації з декількох антибіотиків.
Зрошення та аплікації порожнини рота для лікування виразкового гінгівостоматіта, тривало не загоюються виразок, гострого стоматиту, грибкових стоматитів, запально-дистрофічні форми парадонтозу, дозволяють оцінити надзвичайну ефективність препарату.
Грип лікується за допомогою гідроаерозолей і промивань порожнини носа, при цьому термін лікування скорочується до 2-х днів, і не фіксуються важкі реакції організму.
Дослідження в області застосування срібної води продовжуються до цих пір, при цьому постійно відкриваються нові можливості терапії цим прекрасним ліками.