Часто запитують

суббота, 17 марта 2012 г.


Питання:  Що таке окислювально-відновний потенціал води (ОВП)?

Відповідь:

Окислювально-відновний потенціал (ОВП), званий також редокс-потенціал, характеризує ступінь активності електронів в реакціях, пов'язаних з приєднанням або віддачею електронів.
При позитивному ОВП - вода забирає електрони у тих речовин, з ким вступає в реакцію, окисляє або "умертвляет" їх. Тому, така вода є найсильнішим окислювачем, віднімаючи електрони у всього, з чим стикається (наприклад у бактерій, мікробів чи вірусів) і цим пояснюються її бактерицидні та дезінфікуючі властивості при застосуванні в медицині.

При негативному ОВП - вода віддає свої вільні заряди речовин, яким їх не вистачає, врівноважує їх (відновлює).

У природній воді значення ОВП може мати як позитивний, так і негативне значення і коливається від - 400 до + 700 мВ (мілі Вольт).
Коли значення ОВП позитивно і дорівнює +100 +200 і більше мВ, то властивості води - окислювальні. Такі показники найбільш часто зустрічаються в поверхневих водах. ОВП "мертвої" води, отриманої на електролізерах води, може досягати +800 +1000 мВ. Коли значення ОВП негативно і одно -50-200 мВ, то властивості води - відновні. Це типово для підземних гірських джерел, талої води. Така вода отримала назву "живої" води. Наприклад, ОВП свіжовичавленого морквяного соку такий же, як у клітин людини, і дорівнює мінус 70 мВ. ОВП католіта, одержуваного на електролізерах води, може досягати -600 мВ (мілі Вольт).
ОВП води залежить від її температури і взаємозалежний з показниками кислотно-лужного балансу (pH).
Якщо врахувати, що ОВП або редокс-потенціал водних середовищ нашого організму-відновлювальний і дорівнює (-50-70 мВ), то бажано приймати в якості їжі рідини з редокс-потенціалом, близьким до показників організму.
Для точного вимірювання цих показників ми пропонуємо побутові вимірники ОВП, які допоможуть Вам визначити рівень ОВП питної води, напоїв та інших рідин.


Питання: Що таке кислотно-лужний баланс води?

Відповідь:

Кислотно-лужний баланс, або величина рН, визначається кількісним співвідношенням у воді вільних позитивних (Н +) і негативних (ОН-) іонів.
Якщо у воді більше вільних іонів водню (Н +) і менше вільних іонів (ОН-), то така вода буде мати лужну реакцію або рН> 7. Наша кров, наприклад, лужна і має рН = 7,35-7,45. Відхилення показника рН крові в ту або іншу сторону призводить до захворювань організму! Вода, яка називається "живий", має лужний рН, що дорівнює приблизно рН нашої крові ~ 7,4. Католіт (жива вода), що отримується на електролізерах води і застосовується в лікувальних цілях при "закислення" організму, може мати рН від 8 до 12.

Якщо у воді менше вільних іонів водню (Н +) і більше вільних іонів (ОН-), то така вода матиме кислу реакцію або рН <7. Наприклад вода, звана "мертвої", має рН = 3-4. Такий же рівень рН має аноліт, одержуваний на електролізерах води для використання в медицині в лікувальних та дезінфекційних цілях.

В хімічно чистої, дистильованій воді, іони врівноважені. Вона нейтральна і має рН = 7.

При розчиненні у воді різних хімічних речовин цей баланс може бути порушений, що призводить до зміни рівня рН.

В даний час стали доступні недорогі, компактні і досить точні портативні вимірники рН, які допоможуть Вам в побутових умовах, визначити рівень ОВП вашої питної води, напоїв та інших рідин.

Питання: Що таке іонізована "жива" і "мертва" вода і які у них властивості?

Відповідь:

Іонізована вода - це штучно заряджена вода, отримана за допомогою:
класичного електролізу води, що проходить в стаціонарних і проточних електролізерах.
іонізації води при пропусканні її через комплекс спеціально підібраних мінералів і напівкоштовних каменів, що мають п'єзоелектричні властивості.
Отримана при цьому іонізована вода набувають фізико-хімічні показники, що визначають їх як іонізовані "жива" (католіт) або "мертва вода" (аноліт)

Католіт (жива вода) має негативну зарядженість (окислювально-відновний потенціал (ОВП) дорівнює мінус -100-700 мВ) і лужне середовище (кислотно-лужний баланс рН> 7)

Аноліт (мертва вода) має позитивний заряд (окислювально-відновний потенціал (ОВП) дорівнює +100 +1000 мВ) і кисле середовище (кислотно-лужний баланс рН <7)

При іонізації води за допомогою комплексу з напівкоштовних каменів, відбувається насичення води електронами, накопиченими мінералами в природних умовах з Землі. Саме вони роблять її негативно зарядженою (ОВП <0) з лужним рН, що надає воді властивості іонізованої "живої" води. Іонізованої "мертвої" води при такому методі не утворюється. Саме показники ОВП і рН визначають лікувальні властивості іонізованої води та її застосування.

Питання: Як зробити питну воду корисною для здоров'я?

Відповідь:

Для того, щоб питна вода була корисною для здоров'я, їй необхідно надати ті властивості, які відповідають "внутрішньої воді" нашого організму.

А властивості внутрішньої води організму добре вивчені: негативний ОВП (або редокс-потенціал) в межах від мінус 20 до мінус 70 мВ і лужної кислотно-лужний баланс, в межах 7,4-7,6 од.

Таку воду можна отримати з:
  • високогірних джерел, де вода, що утворюється при таненні льодовиків і проходячи через підземні пласти мінералів, набуває властивості, близькі до нашої внутрішньої воді. Наприклад: вода високогірного курорту Джемрук (Вірменія) має природний ОВП мінус 120 мВ і слабощелочной рН.
  • за допомогою сучасних стаціонарних і проточних електролізерів води, які штучно негативно іонізують воду і надають їй лужні властивості, використовуючи явище електролізу.
  • за допомогою спеціально підібраних комплексів природних мінералів, що володіють п'єзоелектричними властивостями (аналогічних підземним гірським пластів мінералів), які негативно іонізують і подщелачевают воду без застосування електричного струму.

Питання: Як в побутових умовах отримати іонізовану воду для пиття і приготування їжі, умивання, прийняття душу і ванн, для лікування захворювань?
Відповідь:

Іонізована вода для пиття та приготування їжі повинна мати показники ОВП (мінус 100-150 мВ) і рН (7,5-8,5 од). Таку воду можна вживати у будь-яких кількостях для пиття та приготування їжі.
Іонізована вода для вмивання та прийняття оздоровчих душу або ванн може мати такі ж показники як і у питній, але вони можуть бути і трохи більше Наприклад: ОВП може бути мінус 200-300 мВ і рН = 9-10 одиниць.
Іонізована "жива вода" (католіт), яка використовується для лікування захворювань може мати показники ОВП мінус 500-700 мВ і рН = 10-12, а іонізована "мертва вода" (аноліт) може мати показники +800 +1000 мВ і рН = 3 -4 одиниці.
Іонізовану живу і мертву воду з усіма вищезгаданими показниками ОВП і рН в побутових умовах можна отримати кількома способами:

  1. При допомогою стаціонарних електролізерів води Ашбах і їм аналогічних.
  2. При допомоги проточних електролізерів-фільтрів води "Ашбах".
  3. При допомоги іонізаторів води на основі напівдорогоцінного мінералів, що використовують для іонізації води п'єзоелектричні властивості природних мінералів.
  4.  Определіть показники ОВП і рН одержуваної іонізованої води можна за допомогою побутових аналізаторів ОВП і рН.